Ελληνική αρχική σελίδα » ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ-ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΑΓΦ

Το Τμήμα μας απολαμβάνει ευρείας επιστημονικής αναγνώρισης στην Ελλάδα και στη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα, όπως αποδεικνύεται από τη διεθνή αναγνώριση του ερευνητικού έργου των διδασκόντων/ουσών, τη συμμετοχή τους σε διεθνή επιστημονικά δίκτυα, αλλά και--κάτι που είναι πηγή μεγάλης υπερηφάνειας για εμάς--από τις διακρίσεις των αποφοίτων μας σε σημαντικά πανεπιστήμια του εξωτερικού σε τομείς αιχμής στην επιστήμη και έρευνα.

Παραθέτουμε παρακάτω ενδεικτικές περιπτώσεις, ανωνύμως, με θερμότατα συγχαρητήρια:

Επτά μεταπτυχιακοί/ες φοιτητές/τριες του ΤΑΓΦ επιλέχθηκαν, λόγω  της εξαιρετικής ποιότητας των εργασιών τους, να τις εκδώσουν στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Language Aggression and Conflict (τόμος 10, τεύχος 1, 2022), σε ειδικό τεύχος του οποίου το περιεχόμενο αποτελείται μόνο από εργασίες φοιτητών/τριών. Τα άρθρα αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του περιοδικού (https://www.jbe-platform.com/content/journals/22131280/fasttrack) και μπορείτε να δείτε τις περιλήψεις. 

Στις 27-30 Οκτωβρίου 2020, έξι φοιτήτριες/φοιτητές του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΤΑΓΦ "Το Ελληνικό Στοιχείο στην Αγγλόφωνη Λογοτεχνία και Πολιτισμό" συμμετείχαν με επιστημονικές ανακοινώσεις τους στο ΣΤ' Διεθνές Συνέδριο Μυθοκριτικής με θέμα "Μύθος και Επιστημονική Φαντασία" (https://mythcriticism.com/) που οργάνωσε διαδικτυακά το Πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης σε συνεργασία με δίκτυο οργανισμών μυθοκριτικής. Στο συνέδριο, το μεγαλύτερο του είδους του στην Ευρώπη, οι μεταπτυχιακοί/ές μας έκαναν τόσο εξαιρετική εντύπωση, που ο Πρόεδρος του δικτύου, καθηγητής José Manuel Losada, προσκάλεσε αμέσως το ΠΜΣ μας να συμμετάσχει ως φορέας στο δίκτυο μυθοκριτικής.

Αριστούχος απόφοιτη του μεταπτυχιακού προγράμματος του ΤΑΓΦ «Αγγλικές Σπουδές: Λογοτεχνία και Πολιτισμός», η οποία ήρθε πρώτη στην κατάταξη των αποφοίτων του 2017-2018, έγινε δεκτή το 2020 στο Πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών του Tμήματος Αγγλικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Princeton με πλήρη υποτροφία 90 χιλιάδων δολαρίων. Επίσης επελέγη και για την υποτροφία, University Fellowship in the Humanities and Social Sciences και έλαβε το βραβείο Stanley J. Seeger Hellenic Studies για τα δύο πρώτα χρόνια των σπουδών της.

Απόφοιτή μας, η οποία έχοντας λάβει υποτροφία από το Πανεπιστήμιο του Delaware, HΠA, ολοκλήρωσε το Διδακτορικό της και είναι από το 2020 μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας και Ανθρώπινης Ανάπτυξης του Παν/μίου του Τορόντο, στον Καναδά

Απόφοιτή μας, υποψήφια Διδάκτορας στο Τμήμα Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου του Οχάιο, έλαβε το 2020 υποτροφία που χορηγείται σε υποψήφιους διδάκτορες που διεξάγουν διεπιστημονική έρευνα. Η έρευνά της εστιάζεται στην Κοινωνιογλωσσολογία, Πραγματολογία, και στην Αλβανική και Νέα Ελληνική.

Αριστούχος απόφοιτη μας ολοκλήρωσε ΜΑ στην Υπολογιστική Γλωσσολογία στο πανεπιστήμιο Harvard, ΗΠΑ, αι μετά ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στο πανεπιστήμιο Cambridge, στην Αγγλία. Έχει λάβει σειρά σημαντικών υποτροφιών και χορηγιών (από το Fulbright, το πανεπιστήμιο Stanford, κτλ.), ενώ πέρσι κέρδισε μία από τις κορυφαίες Υποτροφίες Μελλοντικών Ηγετών (Future Leaders´Fellowship) της Βρετανικής Κυβέρνησης, αξίας 2 εκατομμυρίων στερλινών. Το 2020 προσελήφθη ως Επίκουρος Καθηγήτρια στο University College, London.

Το 2020, απόφοιτη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑ & ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ», ξεκίνησε διδακτορικό με θέμα ελληνικές μεταφράσεις έργων του Ντοστογιέφσκι από το 1886 έως σήμερα, στο Πανεπιστήμιο του Exeter με υποτροφία που της προσέφερε το Τμήμα Modern Languages and Cultures σε έργο χρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας HORIZON 2020.

Αριστούχος απόφοιτη του μεταπτυχιακού προγράμματος μας «Αγγλικές Σπουδές: Λογοτεχνία και Πολιτισμός», είναι από το 2019 υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Aberdeen, στη Σκωτία, στην Αγγλική λογοτεχνία  του 17ου αιώνα, με πλήρη υποτροφία και απαλλαγή διδάκτρων από το διεπιστημονικό και διεθνές ερευνητικό κέντρο Centre For Citizenship, Civic Society and Rule of Law.