Ελληνική αρχική σελίδα » ΣΥΝΕΔΡΙΑ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ » Συνέδρια » Δίγλωσση Λεξικογραφία: Διημερίδα

ΔΙΓΛΩΣΣΗ ΛΕΞΙΚΟΓΡΑΦΙΑ: Διημερίδα

4-5 Νοεμβρίου 2005
Κεντρικό Κτήριο Πανεπιστημίου Αθηνών
Υπεύθυνη Διοργάνωσης: Καθηγήτρια κ. Μαίρη Σηφιανού

Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θεωρία Λεξικογραφίας και Εφαρμογές» στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του οργάνωσε τη διημερίδα αυτή στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Προσκεκλημένοι/νες ομιλητές/τριες ήταν οι διακεκριμένοι λεξικογράφοι Valerie Grundy, Adam Kilgarriff και Michael Rundell ενώ συμμετείχαν με ομιλίες συνάδελφοι από διάφορα ιδρύματα της χώρας και απόφοιτες του πρώτου κύκλου του προγράμματος. Οι στόχοι της διημερίδας ήταν:

  • η ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στο χώρο της λεξικογραφίας, κυρίως σε σχέση με τη δίγλωσση λεξικογραφία και τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις
  • η προβολή της επιστημονικής συμβολής των πρώτων πτυχιούχων του προγράμματος στο χώρο της λεξικογραφίας και η παρουσίαση του Aγγλο-ελληνικού Λεξικού Ψευδόφιλων Μονάδων (Faux Amis/False Friends), το οποίο επεξεργάστηκαν.

Η επιτυχία της διημερίδας επιβεβαιώθηκε από τα θερμά σχόλια πολλών συνέδρων, συμπεριλαμβανομένων και των προσκεκλημένων ομιλητών/τριών, οι οποίοι/ες αναφέρθηκαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στην εξαιρετική διοργάνωση και στο υψηλό επίπεδο των αποφοίτων του προγράμματος.